13 Ocak 2013 Pazar

Daha Stabil Bir Performans İçin Gerekenler

Selamlar;

Daha iyi ve şık gözüken oyun yapısı ile daha akışkan oyun yapısı arasında bazı farklar ve yapılması gereken fedakarlıklar bulunmaktadır. Oyunu daha sağlam grafikler ile oynamak bir tercih sebebi olabilir fakat işi daha çok adam öldürmek ve başarılı skorlara imza atmak olanların kesinlikle oyun tercihleri konusunda bir takım değişiklikleri tercih etmesi gerekir. Siz benim "kesin" dememe bakmayın, dilediğiniz gibi S2 oynamakta özgürsünüz fakat işi adam öldürmek ve daha fazla skor yapmak olan oyuncular var ise bu yazıyı okuyan ve "ben o fedakarlıkları yapmaya hazırım" diyen oyuncularımız var ise kendileri aşağıdaki yazıya geçiş yapabilir.


Çözünürlük Ayarları

Ekran kartınızın sahip olduğu maksimum çözünürlükte oyun oynamak her zaman en doğrusu olacaktır. Bu şekilde oyun oynamanız hem mevcut çözünürlükteki AIM (İsabet) kabiliyetinizi geliştirir hem de daha güzel bir görüş açısı ve görsellik size sunar. Çözünürlüğünüzü mevcut ekran kartınızın desteklediği değerin altına çekerseniz, ekran kartınız S2'yi çalıştırırken oldukça rahatlayacak ve FPS değeriniz artacaktır. Bu yöntem pek tercih edilmez çünkü uygun çözünürlük, FPS değerinden daha önemli bir konudur. Bizim amacımız uygun çözünürlükte yüksek FPS değeri almak olacak.


FPS Değerinin Önemi

Oyun içerisindeyken FRAPS adlı programı bilgisayarınıza indirerek mevcut FPS değerinizi öğrenebilirsiniz. FPS değerinizin 60'dan yüksek olması oyun içerisinde başarılı ve akışkan bir oyun için size gereken olan değer durumunda. Daha iyi bir ekran kartı ile daha yüksek FPS değerlerine ulaşabilir ve oyun içerisindeki akışkan yapıyı daha da arttırabilirsiniz.  Bu şekilde mermi çıkışlarınızın 35 FPS değerine sahip bir oyuncuya göre daha fazla olacak ve rakibinize bu sayede üstünlük sağlayabileceksiniz. FPS yani Saniye Başına Düşen Kare sayısı ne kadar yüksekse adam vurma ihtimaliniz (tabi düzgün bir AIM ile) o kadar artacaktır.


Ekran Ayarları

Son maddemiz dananın kuyruğunun koptuğu kısım. Çözünürlük Ayarları kısmında ayarlarınızın düzgün yapılması gerektiği konusunda konuşmuştuk, uygun çözünürlük belki biraz FPS değerinizi düşürecektir biz bu şekilde düşen FPS değerini, grafik ayarları ile biraz oynayarak yükseltmeye çalışacağız.


• D.Senk Kapatma

Ekran ayarlarınızından Dikey Senkronizasyon bölümünü kapatmak, oyununuzun 60 ve üzeri FPS almasını sağlayacaktır. D.Senk oyununuzu 60 FPS değerinde sabitleyerek daha stabil ve titrek olmayan bir görüntü size sunar. Bu seçeneği açık tutarsanız çok stabil fakat daha yavaş bir görüntü ile oyunu oynarsınız.


• Görüntü Ayarları

Direk olarak kendimden örnek vereceğim, en yüksek çözünürlük ile neredeyse en düşük grafik ayarlarını tercih etmekteyim. Bu sayede grafik değerlerinden ödün vererek oyun içerisinde 160-250 arası FPS değeri alabilmekteyim.  Bu şekilde daha akıcı ve kontrollü bir oyun oynamaktayım. Örnek resim aşağıdadır.




Denemenizde fayda olan bu bilgiler, günümüzde bir çok usta oyuncu tarafından tercih edilemektedir. Aslında tercih edilmekten ziyade, usta oyuncuların oyun oynama tarzı bu şekildedir desek daha doğru olur. Unutmayın, önemli olan grafiklerin kalitesi değil, sizin oyun içi performansınız.


S2 Oyna 
S2 Kayıt Ol

1 yorum:

  1. https://www.facebook.com/forpartyrock?ref=tn_tnmn abi lütfen iletişime geçermisin beni ezk görüosun ama lütfen :(

    YanıtlaSil