16 Şubat 2013 Cumartesi

Sahte Kimlik Problemleri

Günümüz oyun dünyasında hesap güvenliğimiz her şeyden öte geliyor. Öyle ki kaybetmiş olduğumuz bir hesap aynı şifrenin başka hesaplarla paylaşılması durumunda bir çok mail adresi ve diğer hesaplara da sıçrayabiliyor. Hal böyleyken oldukça dikkatli olmamız gerekiyor.

Herkes kendi hesabının güvenliğinden sorumludur, hesap paylaşımı ve benzeri durumlarda Joygame hesabınız kapatılacaktır. Buna dikkat etmeden hesaplarını paylaşan ve sonra o hesapları elinin altından gittiğinde isyan eder binlerce oyuncumuz bulunmakta.  Bir arkadaşınıza hesabınızı vermek çok normal gelebilir fakat o arkadaşınızın hesabınıza sizin göstereceğinden daha fazla önem göstermesi konusunda kimse size bir güvence veremez bunu unutmayın. Siz hesabınıza gözü gibi bakan ve çok değer veren birisi olabilirsiniz, anti virüs programları ile tüm saldırıları engelliyor ve makina güvenliğinizi en yüksek düzeyde tutuyor olabilirsiniz fakat tüm bu çabalara rağmen hesabınızı başka bir oyuncu ile paylaştığınızda bir çuval inciri berbat edebilirsiniz.


Arkadaşınızın bilgisayarı güvenli olmayabilir, sizin kendi bilgisayarınızı korudugunuz kadar korunmuyor olabilir. Tüm bu ihtimaller hesabınızın elinizin altından gitmesine sebebiyet verebilir. Ben ne kadar burada sizlere anlatmaya çalışsam da güven işi sizde bitecektir. Bana kalırsa hiç bir şekilde hesabınızı kaybetme riskini göze almayın derim.


Ayrıca;

Forumlarımız içerisinde ve sosyal mecralarda bir çok kişinin sahte OG kimliği ile birlikte çeşitli link paylaşımlarında bulunduklarını ve oyunculara vaatler verdiklerini gözlemliyoruz. Bu ve benzeri durumlarda sahte kimlik içerisindeki kişi sözde Promo Kod dağıtımı yapıldığını söylüyor ve link üzerindeki programı bilgisayarınıza indirip çalıştırmanızı istiyor. Exe uzantılı olan bu dosyayı çalıştırdığınızda Keylogger programı bilgisayarınıza yüklenmiş oluyor ve siz bunun farkında bile olmuyorsuz. Keylogger programları adından da anlaşılacağı gibi, basmış olduğunuz tüm klavye tuşlarını kayıt altına alıyor ve önceden ayarlanmış olan kişinin mail adresine günlük ya da haftalık olarak bunu raporluyor.

Böylece hem şifreleriniz hem de yazmış olduğunuz tüm yazılar bilgisayarınıza saldıran bu kişinin mail adresine ulaşıyor. Siz hem hesabınızı hem de özel hayatınızı istemeden bu kişilerle paylaşmış oluyorsunuz.


Sizler S2 Son Silah oyuncularısınız. Uyanık olun ve aşağıda verdiğim isimler dışında sizlerle iletişime geçmeye çalışan kullanıcılara taviz vermeyin.


Forum içerisinde ; 
-Azazel 
-Hermod 
-Feonir 
-Drakkahn 
-Meusze 
-Luxinferio 

Moderatör kadrosu olarak ; 
hysozero 
fnatics 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder